حمل کانتینر

اصطلاحات مهم در حمل کانتینر

کلمات مهم در حمل کانتینر

فهرست مطلب

گاهی اوقات با اصطلاحات و کلمات بسیار جدیدی در حمل کانتینر ها روبرو میشویم.اما در ادامه این مطلب هدف بر این قرار گرفته است که شما را با برخی از امهمترین این کلمات آشنا کنیم.پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.همچنین میتوانید در ادامه این مطلب و با کلیک بر کلمات زیر با دیگر خدمات گروه صنعتی مبین کانتین همراه باشید:

قیمت کانتین

کانکس ارزان

حمل کانتینر

اصطلاحات عجیب در حمل کانتینر

۱ـ FULL CONTAINER LOAD – FCL  یک کانتینر پر

این یک اصطلاح ساده نیست . منظور از اف سی ال در اینجا ، زمانی است که یک فرستنده ی کالا به اندازه ی یک کانتینر کالا برای حمل دارد . که در این شرایط یک کانتینر را از خط کشتی رانی می گیرد و با کالای مورد نظر خود آن را پر می کند ، و آن را برای حمل به شرکت کشتی رانی میدهد .

توجه داشته باشید که حتی در مواقعی که کانتینر پر نباشد یا فقط بار یک فرستنده در ان باشد ، باز هم کانتینر پر یا اف سی ال محسوب می شود . و زمانی که کانتینر توسط حمل کننده و یا پیمان کاران بارگیری نشود و این کار توسط خود فرستنده ی کالا انجام شود شود ،  از نظر حمل کننده ی کالا ، اف سی ال خوانده می شود . در این شرایط ف از نظر حمل کننده فرقی نمی کند که شما نصف یا ربع و یا تمام کانتینر را از کالا پر کرده باشید . به همین خاطر است که  جمله ی درج شده در بارنامه های صادر شده : ” توسط فرستنده بارچینی و بار شماری شده است ”  می باشد که جمله ای بسیار مهم و دارای ارزش است .

و جالب است بدانید ، زمانی که یک کانتینر که دارای چند محموله ی متعلق به چند مشتری می باشد که توسط خودشان هم بارگیری شده است ، از نطر حمل کننده نیز بازهم اف سی ال به حساب می آید . و از دیدگاه مقام های بندر نیز ، این کانتینر که که به صورت پر و آماده ی بارگیری وارد بندر شده ، اف سی ال محسوب می شود .

 

۲ـLESS THAN A CONTAINER LOAD – LCL     کم‌تر از یک کانتنیر

به زمانی که بارچینی و پر کردن کانتینر توسط حمل کننده انجام می شود می گویند . و از اینکه کالای موجود در کانتینر کمتر از حجم کانتینر باشد و یا به اندازه ، و یا اینکه همزمان دو محموله ی مشترک باشد ، صرف نظر می شود .

و حتی اگر حمل کننده به حساب مشتری کانتینر را قیمت گذاری کند اما خودش بارگیری و بارچینی را انجام دهد ، باز هم ال سی ال محسوب می شود . و این باعث ایجاد سردرگمی در این عبارت می شود .

این موضوع برای حمل کننده دارای اهمیت و توجه و ریسک بیشتری می باشد چرا که حمل کننده به دلیل تقبل مسئولیت های بارگیری و کالاها ، در موقع تحویل نیز مسئول خسارت ها ی وارد بر آن ها می باشد .

۳ـ CONTAINER YARD – CY   محوطه کانتینری

منظور ان فضاهایی می باشد که کانتینر ها در بندر در آن اسقرار می باند و کشتی ها آماده یبارگیری می شوند . در این محل ، حمل کننده ی کالا و یا نماینده ی او از صادر کننده کانتینر را تحویل می گیرد و یا آن را پس از تخلیه ی کشتی به وارد کننده می دهد .

در اعتبارات اسنادی نیز این مورد کارایی دارد ، و به این صورت که مسئولیت تحویل کانتینر و یا حمل هم در این محل به اتمام می رسد .

حمل کانتینر
مهمترین کلمات و اصطلاحات در حمل کانتینر

۴ـ CONTAINER FREICHT STATION – CFS  انبار یا ایستگاه کانتینرها

منظور ، مکانی است که بر انبار نظارت می شود و و محموله های متفرقه ی ال سی ال به حمل کننده داده می شود ، تا در داخل کانتینر برای صادرات جا داده شود و یا از کانتینر برای تحویل به وارد کننده تخلیه شود .

در بارنامه ی ال سی ال یا محموله های کمتر از یک کانتینر ، عبارت سی اف سی درج میشود که گویا ی این است که : کالا در این انبار یا محل ، برای بارگیری در کانتینر ، از فرستنده تحویل و یا بعد از تفکیک محموله های کانتینر به گیرنده تحویل داده شد .

۵ـ FCL/LCL

در مواقعی که یک فرستنده ، چند محموله ی متفاوت را برای چند گیرنده ی متفاوت در کانتینر بارگیری و بارچینی می کند و در کشور مقصد آن ها را تفکیک می کند و به گیرنده های خود تحویل می دهد . و این یعنی یک کانتینر در مقصد پر می شود اما در واقع دارای چند محموله ی کمتر از یک کانتینر است .

۶ـ LCL/FCL

این دقیقا برعکس مورد قبل می باشد و زمانی است که چند محموله از چند فرستنده در یک محل بارگیری می شود و کانتینر دارای یک محموله به یک گیرنده فرستاده می شود .

۷ـ FCL/FCL

اصطلاح از درب تا درب یا (DOOR TO DOOR ) برای مواقعی که کل محموله ی یک کانتینر از یک فرستنده به یک گیرنده ارسال می شود .

۸ـ BREAK BULK

کالای بسته شماره، به‌صورت پاندل، یا نگله‌های متفاوت

۹ـ CURRENCY ADJUSTMENT FACTOR – CAF

چیزی که به کرایه ی حمل اضافه می شود ، یعنی ضریب تبدبل نرخ ارز.

۱۰ـ  FIO – FREE IN AND OUT

این به این معنا می باشد که ، فرستنده ی محموله یا مشتری و یا بازرگان باید هزینه های تخلیه در مقصد، بارگیری در مبدا ، و کرایه حمل را پرداخت نماید .

مثلا در اجاره های در بست که مالک کشتی یا آشنایی کاملی با عملیات و شرایط بارگیری و تخلیه و از این قبیل مسائل را ندارد و یا قصد انجام آن را ندارد و نمی خواهد خود را درگیر مسائل بارگیری و تخلیه و جرثقیل کند ، اصطلاحا FIO می گویند .

در کشور ی مانند اندونزی این یک قانون است که گیرنده ی کالا موظف به پرداخت هزینه های تخلیه در بندر مقصد می باشد که اصطلاحا FREE OUT می گویند .

اینها برخی از نکات مهم در حمل کانتینر ها بود.میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به دیگر صفحات ما نیز سربزنید:

کانکس ویلایی

خرید کانتینر

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *